Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Gemak dient de mens. Ook op vakantie willen we toch wel graag een koelkast, koffiezetapparaat enzovoort. Van al dit soort huishoudelijke artikelen bestaan speciale campingversies met een laag stroomverbruik. Er zijn bovendien omvormers en accu’s op de markt, waarmee u het stroomverbruik in uw kampeermiddel op een veilig niveau houdt.

elektriciteitopdecamping

Gaat u zelf werken aan de elektrische installatie van bijvoorbeeld uw caravan of camper? Doe het dan veilig en volgens de voorschriften.

Spanningswaarden
De spanningswaarden in een caravan zijn 220 volt en 12 volt. Ook een spanning van 12 volt kan gevaarlijk zijn. Brandgevaar ontstaat bijvoorbeeld als de bedrading niet in orde is, of als u te veel lampen of apparaten op de 12-voltinstallatie aansluit.

CEE-aansluiting
Zo is de aansluiting van de caravan op een 220-voltinstallatie het veiligst:

-

gebruik de blauwe, spatwaterdichte CEE-stekker
- gebruik een neopreenkabel van maximaal 20 m lang. Rol de kabel altijd helemaal af. Zo voorkomt u warmteontwikkeling en daarmee kortsluiting.

Caravans met CEE-aansluiting zijn geaard. Heeft uw caravan geen CEE-aansluiting? Dan moet u een aardlekschakelaar plaatsen. Zorg er ook voor dat de metalen delen van uw caravan (wanden, chassis, aanrechtblad) geaard zijn.

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner